humor

humor

Thrillers zijn spannend. Vaak zelfs erg spannend. En dan zou je denken dat ze daardoor meestal niet erg grappig zijn maar eerder serieus van toon. Maar dat klopt niet altijd. Je kan best spannende thrillers hebben die toch de nodige dosis humor bevatten. De thrillers in deze lijst bewijzen dat humor en spanning toch hand in hand kunnen gaan.

thrillers met humor

De rode Koningin

deel 1 van de Antonia Scott trilogie
gepubliceerd 22 juni 2021

Juan Gómez-Jurado

Juan Gómez-Jurado (1977) is een Spaanse journalist en auteur. Hij is columnist in "La Voz de Galicia" en "ABC", verspreid in Spanje, en hij neemt deel aan meerdere radio- en tv-programma's. Zijn boeken zijn vertaald in 42 talen en hij is een van de meest succesvolle levende Spaanse auteurs, samen met Javier Sierra en Carlos Ruiz Zafón. Zijn schrijven is door critici beschreven als "energiek en cinematografisch". Gómez-Jurado werkte voor verschillende Spaanse media voordat hij zijn debuutroman God's Spy (Espía de Dios) publiceerde. God's Spy is een eigentijdse thriller die zich afspeelt in het Vaticaan, waar in de nasleep van de dood van paus Johannes Paulus II de jacht op een seriemoordenaar een samenzwering aan het licht brengt.

alle thrillers van Juan Gómez-Jurado - website van Juan Gómez-Jurado - Wikipedia (en)

Antonia Scott deel 1 - De rode Koningin - beste thrillers

De rode Koningin is het eerste deel van de Spaanse Antonia Scott-trilogie, dé Spaanse bestseller sensatie van dit jaar.

Jon Gutiérrez is een zachtaardige rechercheur bij de politie van Madrid. Soms laat hij zich te veel meeslepen door het onrecht in zijn stad. Als hij zelf bewijsmateriaal achterlaat om een beruchte pooier op te kunnen pakken, wordt hij beschuldigd van corruptie en geschorst. Om het vertrouwen terug te winnen moet hij ene Antonia Scott ervan overtuigen de politie bij te staan in een spraakmakende moordzaak. Het probleem? Antonia Scott weigert al twee jaar om haar appartement te verlaten.

Ooit was Antonia een veelbelovende rekruut van ‘De Rode Koningin’, een eliteteam dat speciaal werd opgeleid om in het diepste geheim misdaden op te lossen. Maar na een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken uit de maatschappij. Ze wil niemand spreken en al helemaal niet bijspringen in een moordonderzoek. Dat het slachtoffer de zoon is van een invloedrijke bankdirecteur, en dat zijn lijk midden in een zwaarbeveiligde villawijk tot op de laatste druppel is leeggebloed, verandert daar niets aan. Maar dan blijkt dat de tienerjongen niet het enige slachtoffer is. En dat alleen Antonia de gruwelijkheden kan stoppen.

Het eerste deel van een spannende thriller trilogie uit Spanje. In Spanje zelf een echte rage, en terecht volgens ons. Heel knap geschreven en met de nodige humor ook. Je moet in het begin even in het verhaal komen maar als je doorzet ben je uiteindelijk verkocht en wil je zeker deel 2 en deel 3 lezen van deze uitstekende serie vol met overtuigende personages. En erg spannend geschreven natuurlijk. Een echte aanrader!

‘Zo ontstaan een uiterst onwaarschijnlijk speurdersduo, dat met hun totaal uiteenlopende capaciteiten elkaar voortreffelijk aanvult.’ VN Detective & Thrillergids

Vrij uitzicht

een spannende literaire thriller en debuut
gepubliceerd 22 september 2020

Anya Niewierra

Anya Niewierra (1964) is de schrijfster van onder andere de literaire thrillers Vrij uitzicht en Het Dossier. Ze woont, werkt, schildert en schrijft in Zuid-Limburg en in de Pyreneeën. Zowel haar jeugdjaren binnen de serene abdijmuren van Gymnasium Rolduc als het deels wonen in Frans Catalonië hebben Niewierra geïnspireerd tot het schrijven van Het bloemenmeisje. Niewierra is in het dagelijks leven - naast schrijfster - directeur van de VVV in Zuid-Limburg in Nederland.

alle thrillers van Anya Niewierra - website Anya Niewierra - Wikipedia

Nederlandse literaire thriller - Vrij uitzicht

Van de auteur van Het bloemenmeisje Anya Niewierra (winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2020) komt nu een compleet herziene editie van de literaire thriller Vrij uitzicht, met nieuw voorwoord van de auteur.

De succesvolle zakenvrouw Tess Clement keert na 25 jaar terug naar het Zuid-Franse bergdorp Mosset waar zij ooit betrokken was bij een raadselachtige verdwijning. Haar besluit om het eeuwenoude chateau als vastgoed te ontwikkelen zet de verhoudingen in Mosset al snel op scherp. Zeker als de mysterieuze kasteelbewoner haar leven binnendringt. Beetje bij beetje wordt een aangrijpend familiedrama blootgelegd dat de sleutel tot de verdwijningen vormt. Er ontstaat een wreed kat-en-muisspel, waardoor Tess uiteindelijk ervaart dat er een diepe kloof gaapt tussen haar herinneringen van toen en de werkelijkheid van nu.

Een spannend en aangrijpend verhaal over familie, herinneringen en vormen van psychische terreur. Een heel sterk debuut dat ook veel elementen van humor bevat. Heel knap dus.

De man die twee keer doodging

een spannend moordmysterie met een vleugje humor
gepubliceerd 11 november 2021
De man die twee keer doodging

De hoogbejaarde speurneuzen van De moordclub zijn terug. Het nieuwe grappige en spannende boek van Richard Osman. Een ouderwets Brits moordmysterie maar dan in een modern en spannend jasje. Een echte aanrader voor wie nog eens een leuk moordmysterie wil lezen.

Het is weer donderdag, en de vier bejaarde leden van de moordclub verzamelen zich in het restaurant van hun verzorgingstehuis. Terwijl de flessen wijn op tafel komen hopen Joyce, Ibrahim en Ron dat Elizabeth een nieuwe cold case voor hen heeft – een moordzaak die ze als amateurspeurders kunnen gaan oplossen. Elizabeth is er echter met haar hoofd niet bij. Ze heeft een brief ontvangen van haar voormalige echtgenoot Douglas. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst en is op de vlucht voor de maffia, vanwege een akkefietje met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten

Voordat de moordclub hem kan helpen wordt Douglas vermoord. De vier bejaarde speurneuzen zijn nu zelf het doelwit. Slagen ze erin de diamanten op te sporen voordat de moordenaar hen uit de weg laat ruimen?

Lees ook het eerste deel De moordclub (op donderdag).

De jachtpartij

een detectiveroman van Lucy Foley in de stijl van Agatha Christie
gepubliceerd 09 november 2019

Lucy Foley

Lucy Foley is een Britse auteur van hedendaagse, historische fictie en mysterieromans. Haar romans The Paris Apartment en The Guest List zijn bestsellers in de lijst van de New York Times. Foley studeerde Engelse literatuur aan University College London en Durham University. Foley werkte als redacteur bij Headline Publishing Group en Hodder & Stoughton voordat ze zelf fulltime ging schrijven.

alle thrillers van Lucy Foley - op Wikipedia (en)

Deze thriller staat in beste thrillers 2019   detective & mysterie  

beste nieuwe detective thrillers - De jachtpartij

Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven even achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl buiten de sneeuw valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.

Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En een van de anderen is de moordenaar. Maar wie?

De jachtpartij is een amusante en leuke detective thriller in de stijl van Agatha Christie van New York Times bestseller Lucy Foley. Nu erg voordelig te verkrijgen als een nieuw uitgegeven paperback.

‘Foley legt de onderlinge verhoudingen genadeloos bloot.’ Trouw

Tags: 

Kopen bij bol.com

Grote kleine leugens

soms zijn de kleinste leugens het gevaarlijkst
gepubliceerd september 2017

Liane Moriarty

Liane Moriarty is copywriter en groeide op in Sydney als oudste van zes kinderen, onder wie jeugdboekenschrijfster Jaclyn. Ze schreef de succesvolle romans Drie wensen en Nog één keer feest. Haar boeken worden in acht landen uitgegeven.

Deze thriller staat in beste thrillers 2017  

Grote kleine leugens

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn...

Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners. 

Tags: 

Een erfenis van spionnen

gepubliceerd augustus 2017

John le Carré

John le Carré is geboren in 1931 en studeerde aan de universiteiten van Bern en Oxford. Tijdens de Koude Oorlog werkte hij enige tijd bij de Britse Inlichtingendienst. Le Carré werd wereldberoemd met zijn spionagethriller Spion aan de muur (1963). Dat succes bevestigde hij met onder meer De lokvogel, De kleermaker van Panama, De toegewijde tuinier, Absolute vrienden en Ons soort verrader.

Deze thriller staat in beste thrillers 2017   spionage & oorlog  

Een erfenis van spionnen

Met Een Erfenis van Spionnen grijpt meesterverteller John le Carré terug op zijn meest geliefde personage George Smiley en zijn bestsellers Spion aan de Muur en Edelman, Bedelman, Schutter, Spion.

In een verhaal dat zindert van de spanning, de humor en de morele ambivalentie, confronteert Le Carré de lezer met een nalatenschap van onvergetelijke personages, zowel oude als nieuwe.

Tags: 
Abonneren op humor