The Year of the Locust

de opvolger van Ik ben pelgrim
gepubliceerd 03 maart 2019

Terry Hayes

Terry Hayes is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeftijd werd hij aangesteld als correspondent in New York. Twee jaar later werd hij onderzoeksjournalist, politiek commentator en columnist. Nadat hij ontslag had genomen werd hij producent van een invloedrijk actualiteitenprogramma en schreef hij diverse scripts voor bekende Hollywoodfilms. Terry Hayes is getrouwd en heeft vier kinderen. Ik ben Pelgrim is zijn debuut. In 2019 verschijnt zijn nieuwe boek The Year of the Locust.

The Year of the Locust

Opgelet: dit boek is in het Engels.

Luke Truman is een junior officier aan boord van de USS Leviathan, het meest geavanceerde en krachtige oorlogsschip dat ooit is gebouwd. Het is een achthonderd meter lange onderzeeër die, te midden van zijn uitgebreide reeks wapens en geheime systemen, beschikt over een geheime 'cloaking-technologie'. Door licht rond objecten te buigen om ze onzichtbaar te maken, is het de meest heersende militaire onderzoeksinnovatie, niet alleen in de VS, maar over de hele wereld. Nu is het tijd voor de eerste grootschalige proef van de effectiviteit ervan.

Maar noch Luke noch de regering van de Verenigde Staten realiseren zich de verbazingwekkende krachten die dit experiment zal ontketenen. Wat Luke ontdekt aan boord van de Leviathan is dat de toekomst van onze wereld op een dodelijk kantelpunt is en dat alleen hij in staat zal zijn om de cascade van gebeurtenissen te stoppen die hen allemaal onverbiddelijk naar de ondergang leidt.

Deze thriller staat in beste thrillers 2019   spionage & oorlog  

Met 'The Year of the Locust' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede thrillers en spannende boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste spannende boeken van 2019 en die van 2020 en 2021, de beste jeugdthrillers en de beste thrillers ooit. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goede thriller om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete spannende boek.

Veel leesplezier.