Scherven

een nieuwe en meesterlijke thriller van Bret Easton Ellis
gepubliceerd 13 januari 2023

Bret Easton Ellis

Bret Easton Ellis (geboren op 7 maart 1964) is een Amerikaanse schrijver, scenarioschrijver, schrijver van korte verhalen en regisseur. Ellis werd voor het eerst beschouwd als een van de zogenaamde literaire Brat Pack en is een zelfverklaarde satiricus wiens kenmerkende techniek, als schrijver, de uitdrukking is van extreme daden en meningen in een affectloze stijl. Zijn romans delen vaak terugkerende karakters. Toen Ellis 21 was, werd zijn eerste roman, de controversiële bestseller Less than Zero (1985), gepubliceerd door Simon & Schuster. Zijn derde roman, American Psycho (1991), was zijn meest succesvolle. Bij de publicatie veroordeelde het literaire establishment het alom als overdreven gewelddadig en vrouwonvriendelijk. Zijn laatste thriller is Scherven (2022).

alle thrillers van Bret Easton Ellis - website Bret Easton Ellis - Wikipedia

beste thrillers 2023 - Scherven

Bret Easton Ellis, auteur van Minder dan niks en American Psycho, is terug met Scherven; een meesterlijke nieuwe thriller waarin feit en fictie samensmelten in het LA van '81 waar 'n seriemoordenaar rondwaart

Scherven is een spannende thriller over een groep rijke middelbare school vrienden in LA, waar een seriemoordenaar toeslaat, begin jaren tachtig.

Los Angeles, 1981. Bij Bret, een zeventienjarige scholier op de exclusieve privéschool het Buckley, komt een nieuwe leerling in de klas: Robert Mallory. Hij is slim, knap en charismatisch, maar heeft een geheimzinnig verleden, dat hij verborgen houdt voor zijn medeleerlingen. Bret raakt geobsedeerd door hem, en bovendien door een seriemoordenaar die de stad terroriseert. De Treiler, zoals hij genoemd wordt, lijkt steeds dichter in de buurt van de vriendengroep en vooral van Bret te komen, met groteske dreigementen en gruwelijke geweldsdelicten.

De toevalligheden zijn onmiskenbaar, of zijn ze het construct van een tiener met veel fantasie? Hebben zijn vrienden wel in de gaten in welk Gevaar ze verkeren? Gekweld door wellust en ongezonde obsessies vervalt Bret in paranoia en raakt hij steeds meer geïsoleerd. De scheidslijn tussen de Treiler en Robert Mallory vervaagt steeds meer en het dreigt tot een botsing te komen.

Scherven van Bret Easton Ellis is spannend, geslepen en onbetrouwbaar: dit is Easton Ellis op zijn best!

Met 'Scherven' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede thrillers en spannende boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste jeugdthrillers, de beste detectives en de beste thrillers ooit. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goede thriller om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete spannende boek.

Veel leesplezier.