Regicide

een fantastische historische thriller van Robert Harris
gepubliceerd 22 oktober 2022

Robert Harris

Robert Harris (1957) is een Brits schrijver en voormalig journalist. Na een studie aan de Universiteit van Cambridge werd hij journalist bij de BBC, politiek redacteur van The Observer en columnist bij The Sunday Times en Daily Telegraph. In 2003 werd Robert Harris uitgeroepen tot columnist van het jaar tijdens The British Press Awards. Hij schreef naast de bestsellers Fatherland (1992), Enigma (1995), Archangel (1998), Pompeii (2004) en Imperium (2006) een vijftal non-fictie boeken waaronder Selling Hitler (1992) over de vermeende dagboeken van Hitler.

alle boeken van Robert Harris - Wikipedia

beste thrillers 2022 - Regicide - Robert Harris

Robert Harris (1957) is de auteur van internationale bestsellers als Vaderland, Pompeii, Imperium, Lustrum, Dictator en Conclaaf. Vaak historische romans dus. Na zijn studie aan Cambridge werd hij journalist bij de BBC. Met Regicide schreef hij een erg spannende historische thriller over de klopjacht op een vader en zijn schoonzoon in de zeventiende eeuw in Amerika. Erg leuk en spannende om te lezen deze thriller, en zoals steeds bij Robert harris erg goed geschreven.

1660. Generaal Edward Whalley en zijn schoonzoon kolonel William Goffe steken de Atlantische Oceaan over, op de vlucht, en op zoek naar onderdak omdat ze worden gezocht voor de moord op koning Charles I. In Engeland zijn ze bij verstek veroordeeld wegens hoogverraad. In Londen krijgt Richard Nayler, de secretaris van het Regicidecomité van de Privy Council, opdracht om de gevluchte mannen op te sporen. Hij zal nergens voor terugdeinzen om ervoor te zorgen dat de beide mannen hun verdiende loon krijgen. Er staat een prijs van honderd pond op hun hoofd – en het maakt niet uit of ze dood of levend worden opgepakt.

Met 'Regicide' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede thrillers en spannende boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste jeugdthrillers, de beste detectives en de beste thrillers ooit. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goede thriller om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete spannende boek.

Veel leesplezier.