De volgende patiënt

de nieuwste thriller van sensatie Juan Gómez-Jurado
verschijnt 28 maart 2023

Juan Gómez-Jurado

Juan Gómez-Jurado (1977) is een Spaanse journalist en auteur. Hij is columnist in "La Voz de Galicia" en "ABC", verspreid in Spanje, en hij neemt deel aan meerdere radio- en tv-programma's. Zijn boeken zijn vertaald in 42 talen en hij is een van de meest succesvolle levende Spaanse auteurs, samen met Javier Sierra en Carlos Ruiz Zafón. Zijn schrijven is door critici beschreven als "energiek en cinematografisch". Gómez-Jurado werkte voor verschillende Spaanse media voordat hij zijn debuutroman God's Spy (Espía de Dios) publiceerde. God's Spy is een eigentijdse thriller die zich afspeelt in het Vaticaan, waar in de nasleep van de dood van paus Johannes Paulus II de jacht op een seriemoordenaar een samenzwering aan het licht brengt.

alle thrillers van Juan Gómez-Jurado - website van Juan Gómez-Jurado - Wikipedia (en)

beste thrillers 2023 - De volgende patiënt

Je volgende patiënt is de president. Hij mag de operatietafel niet levend verlaten.

De volgende patiënt is alweer een nieuwe thriller van de Spaanse schrijver die ons de uitstekende Antonia Scott trilogie bracht (eerste deel De rode Koningin). De schrijfstijl van Juan Gómez-Jurado is echt wel bijzonder. Een drijvend tempo en de spanning die meer en meer stijgt tot een onafwendbare climax. Een van de beste (Europese) thrillerschrijvers van het moment, dat is zeker, en dat bewijst hij terug met deze spannende thriller over een vader die tot her uiterste wordt gedreven om zijn dochter te redden.

De prestigieuze neurochirurg David Evans staat voor een verschrikkelijk dilemma: als zijn volgende patiënt levend van de operatietafel komt, zal zijn eigen dochter sterven door toedoen van een psychopaat. De patiënt in kwestie is niemand minder dan de president van de Verenigde Staten. Evans krijgt 63 uur. In die tijd zal hij een onmogelijke keuze moeten maken die niet alleen zijn eigen leven, maar ook het leven van miljoenen mensen wereldwijd voorgoed kan veranderen.

Hoe ver ga jij om degene van wie je het meest houdt te redden?

Tags: 

Met 'De volgende patiënt' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede thrillers en spannende boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste jeugdthrillers, de beste detectives en de beste thrillers ooit. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goede thriller om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete spannende boek.

Veel leesplezier.