De naam van de roos

een spannende historische thriller van Umberto Eco

Deze thriller staat in historische thrillers   beste thrillers ooit  

beste historische thriller ooit - De naam van de roos

De naam van de roos is een van de beste historische thrillers ooit. Umberto Eco heeft met al zijn historische kennis over de middeleeuwen een pareltje van een thriller geschreven die simpelweg een van de beste romans ooit is. Een mysterieus verhaal, moorden, de politieke en religieuze achtergrond van het verhaal, ... alles samen vormt een ongeëvenaarde leeservaring. Echt heel bijzonder om dit fijne boek eens te lezen.

Het is de laatste week van november 1327 in een welvarende abdij in het noorden van Italië. Broeder William Baskerville, een geleerde franciscaner monnik uit Engeland, komt als speciaal gezant van de keizer met een delicate diplomatieke opdracht naar Italië. Hij moet een ontmoeting organiseren tussen de van ketterij verdachte franciscanen en afgevaardigden van de paus. Al spoedig ontwikkelt zijn verblijf in de abdij zich echter tot een tijd vol apocalyptische verschrikkingen: zeven dagen en nachten zijn William en zijn metgezel Adson getuige van de wonderbaarlijkste en voor een abdij hoogst zonderlinge gebeurtenissen. Er worden zeven geheimzinnige misdaden gepleegd, die de muren van de ontoegankelijke, labyrintvormige bibliotheek met bloed besmeuren. Angstige geruchten gaan door de abdij; niet alleen de abt heeft iets te verbergen, overal worden sporen uitgewist. William, een voormalig inquisiteur, wordt door de onderzoekskoorts bevangen. De ontmaskering van de moordenaar gaat hem veel meer in beslag nemen dan de strijd tussen de keizer en de paus. Hij verzamelt aanwijzingen en ontcijfert manuscripten in geheimtaal. Steeds dieper dringt hij door tot de geheimen van de abdij.

Heb je deze roman al gelezen van Eco dan kunnen wij ook De begraafplaats van Praag van harte aanbevelen.

Met 'De naam van de roos' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede thrillers en spannende boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste jeugdthrillers, de beste detectives en de beste thrillers ooit. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goede thriller om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete spannende boek.

Veel leesplezier.