Beste thrillers ooit

Een lijst met de beste thrillers en spannende boeken ooit. Je vindt hier dus niet enkel recente boeken maar ook de echte klassiekers in het genre.

Vind je in de lijst nog niet je gading dan kan je eens kijken naar de beste thrillers en spannende boeken van 2019 of onze lijsten van beste thrillers van 2018 of beste thriller series. Ben je benieuwd wat er zit aan te komen op het vlak van spannende boeken lectuur dan kan je ook eens kijken bij wordt verwacht naar boeken die binnenkort worden gepubliceerd.

Deze lijst wordt momenteel aangevuld. Als je een goede thriller kent die in deze lijst zou moeten staan, laat het ons dan alstublieft weten via het contactformulier van deze site.

Top 10 beste thrillers en spannende boeken ooit

1

Het Bourne bedrog

Jason Bourne 1
gepubliceerd 1980

Robert Ludlum

Robert Ludlum was een van 's werelds best verkopende auteurs. Hij werd geboren op 25 mei 1927 in New York City en maakte als jongen het laatste oorlogsjaar in de Pacific mee. Voordat hij op zijn veertigste besloot de gok te wagen en te gaan schrijven, was hij acteur en theaterproducent. Zijn eerste boek, De Scarlatti erfenis, werd meteen een ongekend, wereldwijd succes. Daarna volgden de bestsellers elkaar op. 

Het Bourne bedrog

Op de Middellandse Zee redden vissers een bewusteloze man uit het water. In zijn rug zitten meerdere kogelwonden. De identiteit van de man is een mysterie: als hij bij bewustzijn komt, weet hij niet wie hij is en wat er gebeurd is. Tot zijn eigen verbazing kan hij uitzonderlijk goed vechten, weet hij verschillende wapens moeiteloos te bedienen en spreekt hij meerdere talen. 

Op zoek naar zijn identiteit leidt een bankrekeningnummer hem naar Zürich, waar hij in een bankkluis vier miljoen dollar en een naam vindt: Jason Bourne. 

Langzaam ontvouwt zich het geheime leven van Jason Bourne en voor hij het weet moet hij rennen voor zijn leven...