Beste thrillers 2023

nieuwe thrillers 2023

2023 is nog maar net begonnen maar er zijn toch al nieuwe thrillers te ontdekken die erg de moeite zijn. Met deze nieuwe thrillers van dit jaar kan je nu al urenlang leesplezier beleven. Uiteraard zullen we in de komende nog nieuwe goede thrillers en spannende boeken toevoegen van zodra ze uitkomen. Check deze pagina dus af en toe om op de hoogte te blijven.

Kijk bij beste thrillers van 2022 voor de beste thrillers en spannende boeken van vorig jaar.

Top 10 nieuwe thrillers 2023

1

Het laatste huis

een nieuwe thriller van sensatie Catriona Ward
gepubliceerd 10 januari 2023
nieuwe thrillers 2023 - Het laatste huis

Er ligt iets begraven achter het laatste huis van de straat. Maar het is niet wat je denkt.

Het laatste huis is fenomenale, duistere spanning voor de fans van Thomas Olde Heuvelt, J.D. Barker en Gillian Flynn – uitgeroepen tot thriller van de maand in The Times, The Observer én The Guardian. Een nieuwe indrukwekkende thriller die je moet gelezen hebben als je van spannende boeken houdt. Nu al één van de beste thrillers van 2023. Ook goedkoper als e-book te verkrijgen meteen.

Ted Bannerman woont in het laatste huis aan de bosrand. Het is er wat eenzaam: zijn dochter Lauren is er niet altijd en verder heeft hij alleen zijn kat Olivia. Het is er ook wat bedrukkend, met de dichtgetimmerde ramen en de spiegels die Ted heeft moeten weghalen toen hij zichzelf er niet meer recht in kon aankijken. En dan zijn er nog de vreemde geluiden op de zolder en datgene wat er achter het huis in het bos begraven ligt. Dan krijgt de straat een nieuwe bewoonster. Eentje die bijzonder geïnteresseerd lijkt in Ted en in een meisje dat jaren geleden in deze omgeving verdween.

Dit is het verhaal van een moordenaar. Van een gestolen kind. Van wraak. Dit is het verhaal van Ted, Lauren en Olivia, die in een doodgewoon huis aan het einde van een doodgewone straat wonen. Al deze dingen zijn waar. En toch zijn sommige ervan leugens. Want er ligt iets begraven achter het laatste huis aan de bosrand. Maar het is niet wat je denkt.

‘Ward heeft het indrukwekkende talent om je met elke zin meer de stuipen op het lijf te jagen.’ Thomas Olde Heuvelt

‘De ophef rond dit boek is volkomen terecht. Ik heb het gelezen en het blies me omver. Het is een echte zenuwvergruizer die zijn verbijsterende geheimen tot het allerlaatst bewaart. Ik heb sinds Gone Girl niet meer zoiets spannends gelezen.’ Stephen King

‘Als je naar een heel, heel duistere plek wilt gaan is dit het boek voor jou. Een indrukwekkend staaltje vertelkunst, een intelligente psychologische thriller die je scherp houdt.’ The Times, thriller van de maand

tags:

Kopen bij bol.com

2

Scherven

een nieuwe en meesterlijke thriller van Bret Easton Ellis
gepubliceerd 13 januari 2023

Bret Easton Ellis

Bret Easton Ellis (geboren op 7 maart 1964) is een Amerikaanse schrijver, scenarioschrijver, schrijver van korte verhalen en regisseur. Ellis werd voor het eerst beschouwd als een van de zogenaamde literaire Brat Pack en is een zelfverklaarde satiricus wiens kenmerkende techniek, als schrijver, de uitdrukking is van extreme daden en meningen in een affectloze stijl. Zijn romans delen vaak terugkerende karakters. Toen Ellis 21 was, werd zijn eerste roman, de controversiële bestseller Less than Zero (1985), gepubliceerd door Simon & Schuster. Zijn derde roman, American Psycho (1991), was zijn meest succesvolle. Bij de publicatie veroordeelde het literaire establishment het alom als overdreven gewelddadig en vrouwonvriendelijk. Zijn laatste thriller is Scherven (2022).

alle thrillers van Bret Easton Ellis - website Bret Easton Ellis - Wikipedia

beste thrillers 2023 - Scherven

Bret Easton Ellis, auteur van Minder dan niks en American Psycho, is terug met Scherven; een meesterlijke nieuwe thriller waarin feit en fictie samensmelten in het LA van '81 waar 'n seriemoordenaar rondwaart

Scherven is een spannende thriller over een groep rijke middelbare school vrienden in LA, waar een seriemoordenaar toeslaat, begin jaren tachtig.

Los Angeles, 1981. Bij Bret, een zeventienjarige scholier op de exclusieve privéschool het Buckley, komt een nieuwe leerling in de klas: Robert Mallory. Hij is slim, knap en charismatisch, maar heeft een geheimzinnig verleden, dat hij verborgen houdt voor zijn medeleerlingen. Bret raakt geobsedeerd door hem, en bovendien door een seriemoordenaar die de stad terroriseert. De Treiler, zoals hij genoemd wordt, lijkt steeds dichter in de buurt van de vriendengroep en vooral van Bret te komen, met groteske dreigementen en gruwelijke geweldsdelicten.

De toevalligheden zijn onmiskenbaar, of zijn ze het construct van een tiener met veel fantasie? Hebben zijn vrienden wel in de gaten in welk Gevaar ze verkeren? Gekweld door wellust en ongezonde obsessies vervalt Bret in paranoia en raakt hij steeds meer geïsoleerd. De scheidslijn tussen de Treiler en Robert Mallory vervaagt steeds meer en het dreigt tot een botsing te komen.

Scherven van Bret Easton Ellis is spannend, geslepen en onbetrouwbaar: dit is Easton Ellis op zijn best!

3

De volgende patiënt

de nieuwste thriller van sensatie Juan Gómez-Jurado
verschijnt 28 maart 2023

Juan Gómez-Jurado

Juan Gómez-Jurado (1977) is een Spaanse journalist en auteur. Hij is columnist in "La Voz de Galicia" en "ABC", verspreid in Spanje, en hij neemt deel aan meerdere radio- en tv-programma's. Zijn boeken zijn vertaald in 42 talen en hij is een van de meest succesvolle levende Spaanse auteurs, samen met Javier Sierra en Carlos Ruiz Zafón. Zijn schrijven is door critici beschreven als "energiek en cinematografisch". Gómez-Jurado werkte voor verschillende Spaanse media voordat hij zijn debuutroman God's Spy (Espía de Dios) publiceerde. God's Spy is een eigentijdse thriller die zich afspeelt in het Vaticaan, waar in de nasleep van de dood van paus Johannes Paulus II de jacht op een seriemoordenaar een samenzwering aan het licht brengt.

alle thrillers van Juan Gómez-Jurado - website van Juan Gómez-Jurado - Wikipedia (en)

Deze thriller staat in psychologische thrillers  

beste thrillers 2023 - De volgende patiënt

Je volgende patiënt is de president. Hij mag de operatietafel niet levend verlaten.

De volgende patiënt is alweer een nieuwe thriller van de Spaanse schrijver die ons de uitstekende Antonia Scott trilogie bracht (eerste deel De rode Koningin). De schrijfstijl van Juan Gómez-Jurado is echt wel bijzonder. Een drijvend tempo en de spanning die meer en meer stijgt tot een onafwendbare climax. Een van de beste (Europese) thrillerschrijvers van het moment, dat is zeker, en dat bewijst hij terug met deze spannende thriller over een vader die tot her uiterste wordt gedreven om zijn dochter te redden.

De prestigieuze neurochirurg David Evans staat voor een verschrikkelijk dilemma: als zijn volgende patiënt levend van de operatietafel komt, zal zijn eigen dochter sterven door toedoen van een psychopaat. De patiënt in kwestie is niemand minder dan de president van de Verenigde Staten. Evans krijgt 63 uur. In die tijd zal hij een onmogelijke keuze moeten maken die niet alleen zijn eigen leven, maar ook het leven van miljoenen mensen wereldwijd voorgoed kan veranderen.

Hoe ver ga jij om degene van wie je het meest houdt te redden?

tags:
4

Jeugdzonde

een nieuwe thriller van bestseller duo J.D. Barker & James Patterson
verschijnt 14 februari 2023

J.D. Barker

JD Barker, of Jonathan Dylan Barker, (geboren in 1971) is een New York Times en internationale bestseller Amerikaanse auteur van spannende thrillers, vaak met elementen van horror, misdaad, mysterie, sciencefiction en het bovennatuurlijke. Zijn debuutroman, Forsaken, was een finalist voor een Bram Stoker Award in 2014.

alle thrillers van J.D. Barker - meer op Wikipedia (en)

Deze thriller staat in

beste thrillers 2023 - Jeugdzonde

Jeugdzonde is de nieuwste thriller van sterauteurs J.D. Barker en James Patterson. Samen schrijven ze sommige van de beste thrillers van de laatste tijd.

Als beginnend politieman liet je haar ontsnappen. Nu kleeft het bloed van haar slachtoffers aan jouw handen.

Tijdens zijn eerste avond bij het politieteam van Detroit wordt Walter O’Brien naar een plaats delict gestuurd. Een doodsbange jonge vrouw zit weggedoken onder de wastafel, de spiegel is aan gruzelementen. Op het bed ligt een oude man die op het eerste gezicht een natuurlijke dood is gestorven. Tijdens de terugrit naar het bureau weet de vrouw te ontsnappen: ze verdwijnt spoorloos. Het is voor de politie onmogelijk om de zaak af te sluiten en voor O’Brien om haar te vergeten.

Jaren later is de inmiddels ervaren O’Brien gepromoveerd tot rechercheur. Hij is nog altijd gefascineerd door de vrouw die hem destijds door de vingers glipte. Dan blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar de vrouw, die nu de naargeestige bijnaam de Zwarte Weduwe draagt. Langzaam legt hij een reeks dodelijke geheimen bloot die weliswaar niet in Detroit is begonnen, maar, als het aan O’Brien ligt, daar wel degelijk zal eindigen.

Opnieuw een heel spannende thriller van deze twee auteurs en ongetwijfeld een van de beste thrillers van 2023. Ongetwijfeld weer erg de moeite om te lezen en superspannend.

tags:
5

Levenslang

de nieuwe thriller van Harlan Coben in 2023
verschijnt 22 maart 2023

Harlan Coben

Harlan Coben is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers. Hij schrijft stand-alones en thrillers over zijn vaste personage Myron Bolitar en diens familie. Coben woont in New Jersey met zijn vrouw en vier kinderen. Kijk ook eens naar de website van Harlan Coben.

Deze thriller staat in psychologische thrillers  

beste thrillers 2023 - Levenslang Harlan Coben

David ontsnapt uit de gevangenis met maar één missie: zijn zoon redden en zijn eigen naam zuiveren

In de adembenemende thriller Levenslang zet de meester van het hedendaagse thrillergenre Harlan Coben zijn traditie van ongekende spanning en onverwachte wendingen voort

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek... en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Een heel spannend en beklijvend begin van een nieuwe thriller van Harlan Coben, de man die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen al heeft gekregen. Als aanbeveling voor een schrijver van thrillers kan dat wel tellen natuurlijk.

tags:
6

Duivelsbocht

Kate Marshall 4
verschijnt 04 april 2023

Robert Bryndza

Robert Bryndza (1979) is acteur en schrijver. Hij werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije met zijn partner. Zijn boeken met Erika Foster in de hoofdrol zijn over de hele wereld bestsellers. Het eerste boek met Erika Foster in de hoofdrol is Het meisje in het ijs. Ondertussen is ook het tweede deel in de serie verschenen De stalker in de nacht. Het derde deel Donker water verschijnt oktober dit jaar.

alle thrillers van Robert Bryndza - website van de auteur

Deze thriller staat in detective & mysterie   vrouwelijk hoofdpersonage  

Kate Marshall 4 - Duivelsbocht - thrillers 2023

Op een frisse voorjaarsochtend gaat Kate Marshall zwemmen in zee. Ze merkt de opkomende gevaarlijke getijdenstroom niet op en wordt richting open zee getrokken. Nog net op tijd wordt ze door twee surfers gered.

In het ziekenhuis ontmoet Kate een oudere dame die haar vertelt over de tragedie in haar familie. Haar kleinzoon Charlie raakte elf jaar geleden vermist tijdens een kampeertripje. Hij verdween ’s nachts in het mistige landschap, pas drie jaar oud. Er werd nooit een spoor van hem gevonden. Zijn verdwijning veroorzaakte bij zijn moeder een diepe depressie. Uiteindelijk pleegde ze zelfmoord.

Wanneer Kate hersteld is en het ziekenhuis verlaat, besluit ze om samen met haar partner Tristan de zaak te onderzoeken. Ze haalt de plaatselijke politie over om op de oorspronkelijke kampeerplek een nieuwe onderzoeksmethode te gebruiken. Dit levert een onverwachte vondst op en daarmee begint een nieuw hoofdstuk in deze verdwijningszaak.

Duivelsbocht is alweer het vierde deel in de Kate Marshall serie van Robert Bryndza. Een van de populairste en beste thrillerschrijvers van de laatste tijd. Ook deze thriller is weer erg de moeite. In het Engels is hij al verschenen maar in het Nederlands kunnen we hem pas in april van dit jaar lezen.

tags:
7

Heeft iemand Charlotte Salter gezien?

de nieuwe thriller van Nicci French in 2023
verschijnt 04 april 2023

Nicci French

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Ze staan vooral bekend om hun helder geschreven psychologische thrillers. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol.

alle thrillers van Nicci French - meer info op Wikipedia

Deze thriller staat in detective & mysterie   psychologische thrillers  

beste thrillers 2023 - Heeft iemand Charlotte Salter gezien - Nicci French

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is de nieuwe van het Britse iconische schrijverspaar Nicci French. Een intelligent psychologische thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken. Het gaat over de tragische gevolgen wanneer in een gezin de moeder plots verdwijnt en de rest van de familie wezenloos en zonder informatie achterblijft. Ook meteen bij publicatie als e-book te verkrijgen trouwens.

In Heeft iemand Charlotte Salter gezien? van Nicci French komt Charlotte Salter niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp. Rechercheur Maud Grey wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…

Met deze nieuwe thriller van schrijversduo Nicci French bewijzen ze dat ze het vak van het schrijven van spannende thrillers nog steeds niet verleerd zijn.

tags:
8

Een stap te ver

de nieuwe thriller van Lisa Gardner in 2023
verschijnt 02 maart 2023

Lisa Gardner

Vandaag de dag is Lisa Gardner een #1 New York Times crime thriller auteur, maar ze begon haar carrière in de voedselindustrie. Nadat haar haar meerdere keren vlam had gevat, begreep ze de hint en besloot ze dat het genoeg was. Ze begon haar carrière als schrijfster. Gardner's werk als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau wekte haar interesse voor forensisch onderzoek wat zij omzette in spannende thrillers die geregeld op de bestsellerlijsten terecht komen. Ze schreef diverse bekende thrillers zoals The Killing Hour, The Next Accident en Fear Nothing. Website van Lisa Gardner.

Deze thriller staat in detective & mysterie   vrouwelijk hoofdpersonage  

Een stap te ver - beste thrillers 2023

Hoe vind je iemand die niet gevonden wilt worden?

Frankie Elkin heeft een talent voor het opsporen van vermiste personen. Maar wat als die persoon niet gevonden wil worden?

Timothy O’Day kent de uitgestrekte natuur van Wyoming als geen ander. Maar wanneer hij met vrienden gaat kamperen, verdwijnt hij midden in de nacht zonder een spoor achter te laten.
Frankie Elkin weet niets van de wildernis, maar ze weet wel hoe ze vermiste personen moet vinden. Dus wanneer ze hoort dat Timothy’s vader een laatste zoektocht naar zijn zoon organiseert, meldt ze zich bij het team, ook al zit daar niemand op haar te wachten. Als ze vervolgens toch samen met het reddingsteam de bergen in gaat, wordt al snel duidelijk dat iets of iemand wil voorkomen dat ze verder trekken.
Terwijl de tijd begint te dringen, gaat Frankie met het team de strijd aan tegen het kwaad dat zich schuilhoudt in mens en wildernis. En ondervindt al snel wat er gebeurt als ze een stap te ver gaan.

Een stap te ver is een nieuwe spannende thriller van de Amerikaanse thriller sensatie Lisa Gardner dus die weer erg op dreef is. Een aanrader om in 2023 eens te lezen.

9

Zonder angst

de nieuwe thriller in 2023 van Karen Rose
verschijnt 20 februari 2023

Karen Rose

De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.

alle thrillers van Karen Rose - website van Karen Rose

nieuwe thrillers 2023 - Zonder angst - Karen Rose

De Eden-sekte, waaraan zij jaren geleden ontsnapten, ten val brengen, dat is het levensdoel van FBI-agent Gideo en zijn zus Mercy. Hun missie verloopt niet zonder gevaar voor eigen leven…

FBI-agent Gideon en zijn zus Mercy zijn ooit ontsnapt aan de Eden-sekte van Ephraim, die zijn volgelingen geïsoleerd houdt van de buitenwereld, voor persoonlijk en seksueel gewin. Ze hebben gezworen niet te zullen rusten voordat ze de sekte hebben ontmanteld en de volgelingen hebben bevrijd. Met gevaar voor eigen leven zetten ze alles op alles om Ephraim ten val te brengen, daarbij geholpen door Gideons collega Tom Hunter en zijn nieuwe liefde, ex-legerarts Liza. Binnen de sekte woedt ondertussen een machtsstrijd tussen de leider en diens zoon, en de missie van Gideon en Mercy wordt met de dag grimmiger en gevaarlijker…

Zonder angst  is een spannende en soms emotionele thriller van bestseller auteur Karen Rose. Het is het vervolg op Genoeg gezegd (2022). Weer erg de moeite om te lezen, ook voor liefhebbers van thrillers die nog niets van Karen Rose gelezen hebben. Genoeg gezegd en dit vervolg zijn ideale boeken om deze schrijfster te ontdekken. Ook meteen als e-book te verkrijgen overigens.

tags: